Székesfehérvári Szív Egyesület
fejléckép
DECATHLON SZÉPKORÚAK SPORTFESZTIVÁLJA
CEGLÉD, 2018. június 6


A Magyar Szabadidősport Szövetség XI. alkalommal rendezte meg a „Decathlon Szépkorúak Sportfesztiválját” Cegléden. A Székesfehérvári Szív Egyesület tagjai első alkalommal, 17 fővel képviseltették magukat. Kedvesen fogadtak bennünket, ajándék pólóval vártak mindenkit. Több, mint 1100 nyugdíjas vett részt a rendezvényen. Mi a saját EGYENPÓLÓNKAT viseltük. Ki is tűntünk a tömegből.
Odajött hozzánk egy kedves Hölgy. Feltűnt neki az öltözetünk. Megkérdezte, honnan érkeztünk, milyen egyesületet képviselünk, hogy érezzük magunkat. Váltottunk néhány mondatot. Ő volt Cegléd Város Alpolgármestere, HEGEDŰS ÁGOTA. Nagyon jó szórakozást kívánt. Azóta felvettük vele a kapcsolatot a további sikeres együttműködés reményében.
A Gubody Parkban 45 féle mozgásformát lehetett kipróbálni. Érkezéskor kaptunk egy füzetet, amibe a feladatok teljesítése után pecsétet kaptunk. Olyan volt, mint iskolás korunkban egy akadályverseny. Minél ügyesebb vagy, annál több pontot kapsz. Voltak gördülős játékok: lábbal hajtott gokart, roller, kerékpár. Asztalitenisz. Nagyon szuper volt az az asztal, ahol a gép dobálta a labdát és vissza kellett ütni.
Szeretnék ilyet az Egyesületünknek is. Nem maradhattak el a rúgós, dobós játékok sem: kapura rúgás, élő csocsó. Frizbivel hálóba betalálni – széllel szemben, darts, tekéhez hasonló gurítás. Felemelő érzés volt a „népi Játékokat” kipróbálni. Létrára felkötött vájdlingba, zománcos lábosba, bögrébe babzsákkal betalálni. Patkót dobálni kosárba… Aztán malmozni. Nem is tudom felsorolni.
A „legnehezebb feladat”, amiért pontot lehetett kapni, a TÁNC volt. Mindenféle zenére, ritmusra mozoghattunk. Mindenki élvezte. Az összegyűjtött pecsétekért üdítőt, emléklapot illetve hűtőmágnest nyerhettünk. A játékok között volt idő pihenésre is. Árnyas fák tövében, pados asztaloknál a támogatók által felkínált egészséges, különböző öntetes salátákat fogyaszthattunk. Finom kávét ihattunk. A legjobb a karamellás-grillázsos volt.
Szép időben, jó hangulatban, kellemes társasággal hamar múlik az idő. Elérkezett az eredményhirdetés ideje. Nagyon sok ajándékkosár várt gazdára. Hat korcsoportban külön nők, férfiak első, második, harmadik helyezéseket jutalmaztak. A Székesfehérvári Szív Egyesület legeredményesebb tagja Köves László volt. Ő is részesült a nyereményben. Gratulálunk neki.
Munka után édes a pihenés! - tartja a mondás. Mi is így tettünk. Élveztük a strand gyógyvizes medencéjét. Jó érzés volt ezen a napon kicsit gyereknek lenni. Felszabadultan szórakozni. Nem is fejezhetném be másként a fogalmazásom. Kicsit fáradtan, de élményekben gazdagon tértünk haza. Remélem jövőre még többen találkozunk ezen a Ceglédi kihíváson Veletek!

Székesfehérvár, 2018. június 6 (szerda)

Simonné Márti<< vissza a bloghoz

Fel↑