Székesfehérvári Szív Egyesület
fejléckép

Friss híreink

Közgyűlési beszámoló 2021

Közgyűlési beszámoló 2021.május  20.
A közgyűlés jelenlét íve:

k


A Számviteli Bizottság jelentése, felkészülés a közgyűlésre

A 2021-es terv


        Szöveges beszámoló a 2020-as évről

 

      Kedves Egyesületi tagok, Sporttársak!

   Szeretettel köszöntelek Benneteket a Székesfehérvári Szív Egyesület közgyűlésén. Külön tisztelettel üdvözlöm az új társainkat, akik ebben a 2020-as évben léptek be hozzánk.

   Kérem, hogy hallgassátok meg évértékelő beszámolómat.

A 2020-as esztendő nem volt egy megszokott év. Sajnos folytatódott a 2019-es pandémia ebben az évben is.

   Az év első negyedében a rehabilitációs tornát Fábián Árpád szakképzett gyógytornász vezetésével még meg tudtuk tartani a Deák Ferenc Szakközép Iskolában. Ez a helyzet a nőnap megünneplésével ért véget, amire a „fiaink” nagy szeretettel készültek.(csoki, virág, vers stb).

   Ekkor kaptuk az értesítést a Polgármestertől, hogy a nyitott tornatermeket, előre láthatólag a tanítási év végéig nem vehetjük igénybe. De nem keseredtünk el.

    Nehezen vettük tudomásul, hogy a már sok munkát fordított-- Magyar Szív Egyesületek Országos Szövetség (MASZEOSZ) vezetősége egyesületünket kérte fel—sport rendezvényi találkozót is halasztani kell a 2021-es évre, azaz elmarad!!! Erről a 14 másik város egyesületi vezetőit is értesítettük.

   A covid 19 fokozott terjedése miatt, az évente megrendezésre kerülő önkormányzati „Hal fesztivál,borsó fesztivál, lecsó fesztivál” is elmaradt. Ezen is minden évben nagy létszámmal szoktunk részt venni.

   Voltak akik nem adták fel a lazítást, és vállalkoztak egy  „Velencei-tó” kerülő kerékpár túrára július elsején a Semmelweis-napon.

   Örömmel vettük tudomásul, hogy a „Civil napi” pályázaton 19.000.-forintot kaptunk. A sok civil szervezet mellett, egyesületünk bemutató tornával vett részt a rendezvényen. A pályázati pénzen szív lufit, csokit, szórólapokat, üdítőt, maszkot vásároltunk és osztogattuk a látogatók nagy örömére.

   Szeptemberben a vírus fokozott terjedése miatt –a teremből- kiszorultunk a szabadba. Így az egészségünk karbantartását Árpi a megújult „Halesz” parkban tartotta folyamatosan karban, amíg az idő engedélyezte. De nem csüggettünk, az óra átállítása után a park lámpái világítottak nekünk.

   Egy szép verőfényes szombati napon a „Szív napját”, mely szeptember 30.-án van, a 2020.-as évben tagságunk vállalkozói csoportja a Balaton kerülő kis kört, kerékpár túrával ünnepelte. Reggel feltették a vasparipákat a vonatra, irány Balatonaliga. Kerékpárra pattanva nem csak a kilóméterek fogytak, de a kilók is. Késő délután fáradtan értek haza. Szép napot töltöttek el együtt.

   A szokásos nagyszabású év végi karácsonyi ünnepünket, szolid, szerény körülmények között, a szabadban, a belvárosban, ünnepeltük meg. A hidegben jól esett a pogácsa, a forralt bor, és az ajándék. Jó volt újra találkozni, jó volt ismét látni egymást, reménykedni, hogy rövidesen újra indíthatjuk a rehabilitációs tornát, szeretett gyógytornász vezetőnkkel.

   Itt emlékeztünk meg, az ez évben elhunyt tagjainkról. Nyugodjanak békében.

   A 2020.-as év költségeit a tagság által be fizetett tagdíjból, az önkormányzati pályázatokon nyert összegből, a képviselők felajánlásaiból, illetve az 1%-ból fedeztük.

   Bevétel összesen: 1.161.000.-ft   

   Kiadás összesen:      450.000.-ft

   Eredmény:                 711.000.-ft

    Az egyesület 2020-as költségvetése megtekinthető a könyvelői iroda által összeállított szakmai beszámolóból, amit a Székesfehérvári Törvényszékhez is be kell küldeni, hivatalosan a közgyűlés elfogadása után, a jelenléti ívvel együtt. A felsorolt rendezvényekről szóló beszámolók, fényképek megtalálhatók honlapunkon, részletes, folyamatos frissítéssel Nagy Jánosnak köszönhetően.                                                                      

(www.szekesfehervariszivegyesulet.hu)

 

   Kérem, hogy a közgyűlés kézfeltartással fogadja el a 2020-as év értékelő beszámolóját.

 

 

  Székesfehérvár 2021. május 20.

                                                                               Kutiné Gelley Mária

                                                                                      ügyintézőFel↑